header foto
 

ARBITRAGE EN SPELREGELS


Elk speelweekend zijn er zo’n 250 scheidsrechters actief op de velden van AHC IJburg. Jeugdleden, senioren en ouders die ervoor zorgen dat de wedstrijden eerlijk en met plezier gespeeld kunnen worden. Positief coachen en respect staan hierbij centraal.

Bij de jongste teams zijn het vaak de ouders die fluiten bij de wedstrijden van hun kinderen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de jeugd spelregelkennis heeft en af en toe een wedstrijd fluit. Vanaf de O14-jeugd moeten alle spelers daarom een kaart behalen.

Als club willen we onze scheidsrechters ontwikkelen en verbeteren. Zo zorgen we voor opleiding en coaching. We houden er rekening mee dat het niveau van de scheidsrechter past bij het niveau van de wedstrijd.


Spelregels

Meer informatie over spelregels voor de jongste jeugd vind je hier:
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/alles-over-de-spelregels#spelregels-jongste-jeugd

Meer informatie over de spelregels voor 11-tallen vind je hier:
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/alles-over-de-spelregels#spelreglement-veldhockey


Digitaal Wedstrijdformulier (DWF)

Alle wedstrijden worden afgesloten met een digitaal wedstrijdformulier (DWF). Na de wedstrijd vult de scheidsrechter van het thuisspelende team het formulier in, waarna het uitspelende team het formulier afrondt. Bij de jongste jeugd vullen de coaches het formulier in.

De handleiding voor het DWF is via de volgende link te vinden: Hoe werkt het wedstrijdformulier?
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/competities/hockeyweerelt

De link naar het wedstrijdformulier wordt iedere donderdag voor een competitiewedstrijd automatisch verstuurd naar coach en teammanager, afzender [email protected]. In de mail staan ook nogmaals de inloggegevens.