header foto
 

Zaalhockey 2023/24

19-9-2023 Beste leden,

Het nieuwe veldseizoen is nog maar net begonnen en toch zijn de voorbereidingen voor het zaalseizoen al gestart. Binnenkort moeten wij de teams die mee willen doen met de zaalcompetitie bij de KNHB inschrijven. De teammanagers ontvangen hier nog apart een e-mail over. Het is dus niet nodig om je als individuele speler rechtstreeks bij de club op te geven.

Denk wel alvast na of je mee wil doen. Hieronder alvast wat meer informatie.

Voor wie
Alle teams vanaf de Onder 9 kunnen dit jaar meedoen met zaalhockey. De allerjongste leden kunnen eventueel in de winterstop in de zaal doorgaan met hockey via een externe aanbieder, zoals Panasj.  

Aantal spelers per team
Een zaalhockeywedstrijd wordt gespeeld met zes spelers en maximaal zes wisselspelers. Het is mogelijk om meer dan 12 spelers in te schrijven. In dat geval moeten spelers af en toe een wedstrijd overslaan. Het is niet erg als niet alle spelers van het team mee willen doen met de zaalcompetitie. We raden wel aan te zorgen voor voldoende wisselspelers. Voor sommige leeftijdscategorie├źn is het een optie om tijdens het zaalseizoen teams samen te voegen om zo voldoende spelers te hebben voor een zaalteam. 

Competitie
De wedstrijden voor de jeugd worden vooral op zaterdag gespeeld, maar in voorkomende gevallen kan dit ook op zondag zijn. De O12 categorie speelt sowieso op zondag, in verband met de open dagen van middelbare scholen Ook seniorenteams spelen met name op zondag. 

Kosten
Aan zaalhockey zijn kosten verbonden. Deze zijn onder andere afhankelijk van het aantal zaaluren dat wij van de KNHB en de gemeente Amsterdam toegewezen krijgen. Omdat het aantal uur nog niet bekend is, kunnen wij de exacte kosten nog niet bepalen. Onze voorlopige inschatting is dat de kosten die door AHC IJburg in rekening worden gebracht ongeveer 80 euro per deelnemende speler bedragen. Dit bedrag is voor de afdracht aan de KNHB, de zaalhuur en het materiaal en zal via Club Collect in rekening worden gebracht. 

Zaal of veld?
De zaalcapaciteit in en om Amsterdam is helaas zeer beperkt. Het kan daarom voorkomen dat teams niet (regelmatig) in de zaal kunnen trainen, maar alleen op het veld met balken. Voor deze teams zullen wij een gereduceerd tarief hanteren. 

Trainer
Deelnemende teams moeten zelf voor een zaaltrainer zorgen. Dit kan bijvoorbeeld een ouder jeugdlid zijn of een ouder. De betaling van de zaaltrainer loopt via het team en dus niet via de club. Eventuele kosten van een trainer komen bovenop de zaalhockeycontributie, die de club in rekening brengt. 

Wij zullen de teammanagers een mail sturen met aanvullende informatie. Mocht je nu al een vraag hebben, dan kan je die stellen via [email protected]

Wij kijken uit naar een mooi zaalseizoen, maar voor nu wensen we iedereen veel succes en plezier op het veld. 

Vriendelijke groet,
Zaalcommissie 
19-9-2023 Winterhockey