header foto
 

Trainen in de winterstop?

8-12-2016 Nieuws
Tijdens de winterstop zijn er geen reguliere trainingen. De velden zijn winterklaar gemaakt. De sproei-installaties en watervoorziening zijn nu afgesloten tot medio februari. Op waterveld 1 kan daarom NIET gespeeld worden. Op velden 2 & 3 wel, mits geen vorst.

Senioren
Voor de liefhebbers die wel willen trainen in deze periode: er kan getraind worden op maandag en donderdag van 20:00 tot 22:00 uur. De bar in het clubhuis zal dan ook open zijn. Toegang daartoe (alsmede de veldverlichting) wordt door de barhoofden met de clubhuismanager afgestemd.

Jeugd
Gedurende de winterstop kan er overdag zonder begeleiding en onder eigen verantwoordelijkheid getraind worden op veld 2 en veld 3. De enige dag dat er (op eigen gelegenheid) getraind kan worden met verlichting is op donderdag, mits er geen vorst is uiteraard. Barhoofden en barmedewerkers van de teams kunnen bij het wedstrijdsecretariaat of de clubhuismanager de sleutel regelen om toegang te krijgen tot de kleedkamers, wc’s en verlichting. Afhankelijk van het animo is alleen op donderdag de bar open vanaf 16:00 uur.

Echter in de kerstvakantie, van 24 december tot en met 8 januari, is het clubhuis gesloten.

Het reguliere trainingsschema start weer op 27 februari.
 
Toelichting waterveld 1
Net als vorig jaar mag het waterveld (WV1) niet worden gebruikt. De sproei-installatie kan niet meer ingeschakeld worden tot medio februari. Wegens verhoogd risico op blessures en kans op schade aan de mat, is het gebruik van een waterveld zonder te sproeien niet toegestaan.

Gebruik van semi-watervelden 2 & 3 tijdens de winter
- Velden niet betreden bij vorst
- Niet betreden als er ijsvorming of sneeuw op het veld aanwezig is
- Aanwezige sneeuw niet van de mat verwijderen
- Niet betreden bij ijzel
- Tijdens de dooiperiode is het betreden van de velden ook nog niet toegestaan

In de bijlage vind je de 'Toelichting bespeling van velden bij vorst en sneeuw' van de KNHB.
 
8-12-2016 Bestuur Bijlage