header foto
 

Bericht van de voorzitter

7-3-2014 Nieuws

Aan al onze leden, ouders en verzorgers,

De winterperiode zit er weer op en met veel enthousiasme zijn de eerste trainingen van start gegaan. Vanaf zaterdag beginnen de wedstrijden weer en in heel Noord-Holland zal fair play aandacht krijgen door de Shake Hands actie. Ook de Zojeco competitie doet hieraan mee. Wij hopen dat hockey hiermee nog leuker en gezelliger wordt.

In de afgelopen tijd is er veel gebeurd op de club. Naast de eerste ervaring met zaalhockey en een succesvolle midwintercompetitie, dankzij de zachte winter, zijn er veel voorbereidingen getroffen om de club verder te ontwikkelen.

In dit kader zijn er 2 pilots gestart die lopen tot de zomer. Sinds maart is Jarrit Hueting Technisch Manager van onze club. Hij is verantwoordelijk voor het ondersteunen van het tactisch en technisch beleid en de coördinatie van de trainingen, onder auspiciën van de TC.

Daarnaast is Dave Lambrechts aangesteld als verenigingsmanager. Hij zal zorgdragen voor de coördinatie van alle operationele zaken in en rond het clubhuis. De laatste zaken afmaken in het clubhuis, inrichting van het terrein rond het clubhuis afstemmen met de parkbeheerder en hij zorgt ervoor dat het clubhuis op de woensdag- en vrijdagmiddag open is. Samen met de verenigingsmanager kijken we ook hoe we in het clubhuis sociale activiteiten verder kunnen uitbouwen. Voor vragen kun je ook bij hem terecht.

De groei van de club gaat onverminderd door. Wij hebben begrepen van het stadsdeel dat zij alles op alles zetten om zo snel mogelijk een 3e veld te realiseren. Verder heeft het bestuur besloten om een deel van de 5 en 6 jarige kinderen op de wachtlijst de mogelijkheid te geven om met hockey te starten. Samen met de flinke groei van de senioren, 50 % in de laatste 6 maanden, telt de club nu 950 leden.

Het tactisch en technisch beleid van de technische commissie en de trainers blijkt heel succesvol te zijn. Afgelopen seizoen zijn alle selectieteams gepromoveerd. De M8E1 heeft zich zelfs naar de hoogste klasse in hun competitie geslagen. De komende tijd zullen zij het opnemen tegen ondermeer Amsterdam en Bloemendaal M8E1. Gefeliciteerd, meiden!

Met de introductie van de combinatietrainingen is er voor de niet selectie teams de mogelijkheid om ook 2 keer in de week te trainen. Heel veel kinderen vinden het leuk om meer te trainen. Deze combinatie trainingen willen we verder uitbouwen. Ook de keepers training op de vrijdagmiddag wordt goed bezocht en zal de komende tijd verder geprofessionaliseerd worden.

Nu we een eigen clubhuis hebben, kunnen we onze activiteiten verder uitbouwen. Naast het trimhockey toernooi en het familie toernooi gaan we de mogelijkheden onderzoeken om een of meer jeugd toernooien te organiseren. 

Zoals aangekondigd op de Nieuwjaarsborrel worden er in samenwerking met Theatraal IJburg acteerlessen georganiseerd. Vanaf 21 maart wordt gestart met een viertal lessen op de vrijdagmiddag, voor kinderen in groep 6/7 en 7/8 van de basisschool. Je kunt je inschrijven op de website, let op dat je wel de inlog van je kind gebruikt. Als er veel animo blijkt te zijn, zullen er extra lessen in het voorjaar worden aangeboden.

Verder kijken we met de ijsclub IJsburg naar de mogelijkheden om in de komende winter ijshockey te organiseren. Op korte termijn gaan we samen skate toertochten organiseren in het Diemerpark. De eerste Tourtocht in het Diemerpark is gepland op zondag 6 april in de middag voor jong en oud. Nadere informatie over inschrijvingen volgt. Samen met de opening van ons clubhuis op zaterdag 5 april wordt het een fantastisch weekend.

Het voorjaar zal druk worden met de vele hockey en hockey gerelateerde activiteiten. Denk ook aan de ALV op 22 april en het WK hockey dat straks op een groot scherm op de club te volgen zal zijn. Houdt de app of de website in de gaten, de komende maanden zullen de diverse commissies hierover berichten.

Het Bestuur is trots op wat we samen met alle vrijwilligers van de club bereikt hebben. Een eigen sfeervol clubhuis, 2 semi watervelden en heel veel enthousiaste hockeyers. Wij wensen iedereen de komende tijd heel veel plezier op de club.

Mundi van Embden

Voorzitter AHC IJburg


 
7-3-2014 Bestuur

Reacties

Wil je reageren op het nieuws ?


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?