header foto
 

Boetes gele en rode kaarten

4-9-2023 AHC IJburg heeft sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan. Helaas krijgen onze spelers (en soms zelfs coaches) wel eens een kaart. Dat kan een keer gebeuren, maar het uitgangspunt is natuurlijk dat elke kaart er een teveel is. 

Ook al heeft de scheidsrechter in jouw ogen een verkeerde beslissing genomen of is er bij de tegenstander een speler die zich onsportief gedraagt, het mag nooit de reden zijn om zelf verbaal of fysiek ongewenst gedrag te vertonen. In geval van gele of rode kaarten zullen wij - naast de procedure van de KNHB - ook als club de situatie beoordelen en al dan niet een gepaste straf opleggen. 

Voor de gele en rode kaarten brengt de KNHB boetes in rekening: voor iedere gele kaart €15,- en voor iedere rode kaart maar liefst €50,-.
Dit bedrag moet de club aan de KNHB betalen. Vanaf seizoen 23/24 zullen wij deze boetes aan de speler doorbelasten; dit geldt voor zowel junioren als senioren. 

Dus let een beetje op jezelf en je teamgenoten tijdens de wedstrijd en voorkom een kaart en een boete, want dat is toch zonde van het geld en ook niet sportief! 

Tot slot verwijzen we nog even naar het Tuchtreglement van de KNHB en de KNHB procedure m.b.t. gele en rode kaarten:
https://www.knhb.nl/over-knhb/reglementen
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/competities/tucht-wangedrag#procedure-gele-en-rode-kaarten
 
4-9-2023 Algemeen