header foto
 

HELP MEE! Vrijwilligers gezocht

29-4-2023 Dit seizoen zijn er weer een heel aantal nieuwe gezichten te zien bij diverse commissies. Zo zijn er drie nieuwe leden toegetreden tot de materiaalcommissie, is er vers bloed bij de technische commissies en zijn er veel ouders die de handen uit de mouwen hebben gestoken bij de organisatie van diverse evenementen. Dit brengt nieuw elan, nieuwe ideeën en zorgt ervoor dat de belangen van alle leden - van Waterhoentjes tot Senioren - worden behartigd.

Desondanks zijn diverse commissies nog op zoek naar nieuwe leden. Hieronder een selectie van openstaande rollen.

Een vaak gehoorde vraag is "hoeveel tijd kost dat, zo vrijwilligersrol". Het enige juiste antwoord is eigenlijk dat je dat zelf kunt bepalen. Wij zijn met elke vrijwilligersinzet al enorm blij. Of het nu om een paar uurtjes per jaar, maand of week gaat. Alle hulp is welkom!

Penningmeester
De penningmeester is met name verantwoordelijk voor de jaarrekening, begroting en balans, de budgetbewaking, betaling van facturen, nieuwe contributievoorstellen en andere voorstellen die eraan bijdragen de club financieel gezond te houden. Je bent lid van het bestuur en dat betekent dat je ongeveer eens in de twee weken vergadert. De afgelopen jaren is vanuit het bestuur veel aandacht besteed aan het neerzetten van een efficiënt betalingsproces, waardoor de lopende betalingen niet veel tijd zullen vergen.

Barcommissie leden
Dit is een rol waarbij je in een team met 2 of 3 anderen verantwoordelijk bent voor de planning rondom de bardiensten. Je hoeft dus echt geen horecatijger te zijn, maar bent wel goed in plannen. Bij deze rol heb je om de zoveel weken de verantwoordelijkheid over de bardiensten van het komende weekend en daarna ben je weer even "vrij".

Social media content managers
Speciaal voor Instagram en Facebook zijn wij op zoek naar iemand die de social channels van binnen en buiten kent en die content bedenkt, creëert en plaatst. Ook deze rol willen we het liefst door een aantal personen samen in laten vullen. Dat maakt dat je er niet veel uurtjes aan kwijt hoeft te zijn. Eens per maand is er een kort overleg over de content kalender en worden de taken verdeeld. Uiteraard moet de vaste content gedeeld worden (bijv. Hockeykampen, evenementen, kampioenen etc), maar er is alle ruimte om zelf leuke content te creeeren.

Sponsorcommissie leden
Voor de sponsorcommissie zijn wij op zoek naar leden die actief op zoek willen gaan naar nieuwe sponsoren. De belangrijkste doelgroepen zijn daarbij ondernemend IJburg en toeleveranciers. Daarnaast zouden we weer heel graag de Grote Clubactie tot een succes willen maken. Dat is een afgebakende taak waarvoor je een beperkte periode in het jaar actief bent.

Evenementen Coördinatoren
Het afgelopen jaar hebben we gezien hoe een grote groep ouders met veel enthousiasme zich heeft ingezet voor de organisatie van evenementen voor de jeugdleden. Dat draait al redelijk soepel, maar waar we naar op zoek zijn., zijn ouders die de coördinatie van evenementen voor een bepaalde jaargang op zich willen nemen. Ook hiervoor geldt dat het geen rol is waar je wekelijks of maandelijks bezig bent. Je plant begin van het jaar de evenementen, zorgt ervoor dat je een groep ouders hebt die helpen en dan kan de bal gaan rollen.

Heb je interesse in een van deze rollen of wil je op een andere manier een bijdrage aan de club leveren, neem dan contact op met [email protected]. We drinken graag een keer een kop koffie of een biertje met je om te kijken of er binnen de club een rol, project of taak is die bij je past.

Groet,
Bestuur AHC IJburg
 
29-4-2023 Bestuur