header foto
 

Informatie zaalcompetitie

16-9-2022 Het nieuwe veldseizoen is nog maar net begonnen en toch zijn de voorbereidingen voor het zaalseizoen ook al gestart. Hierbij alvast enige praktische informatie.

Inschrijven
Binnenkort moeten wij onze teams, die mee willen doen met de zaalcompetitie, bij de KNHB inschrijven. Wij zullen de teammanagers binnenkort per e-mail vragen of zij hun team willen opgeven. Het is dus niet nodig om je als individuele speler rechtstreeks bij de club op te geven.

Voor wie?
Alle teams vanaf de Onder 10 (voorheen E8) kunnen meedoen met de zaalhockeycompetitie. Je hoeft niet het gehele team dat ook met de veldcompetitie meedoet aan te melden voor de zaal.

Aantal spelers
Bij een zaalhockeywedstrijd staan er 6 spelers op het veld en zijn er maximaal 6 wisselspelers. Er kunnen dus per wedstrijd maximaal 12 spelers meedoen. Echter, het is wel mogelijk om meer dan 12 spelers in te schrijven voor de zaalcompetitie. Dit betekent in de praktijk dat spelers af en toe een wedstrijd over moeten slaan. Vanwege de intensiteit van zaalhockey en raden we wel aan te zorgen voor voldoende wisselspelers (maximaal 6).

Wedstrijden
De competitie start voor de meeste teams in het weekend van 10 december 2022 en loopt door tot 19 februari 2023. Er wordt niet elk weekend gespeeld. Per speeldag speelt een team 2 wedstrijden van 2 x 20 minuten.
De Onder 10 teams (voorheen E8) spelen de meeste wedstrijden op zaterdag en de senioren spelen vooral op zondag. De overige teams kunnen zowel op zaterdag als op zondag worden ingedeeld, met uitzondering van de Onder 12 teams (voorheen D). Omdat er veel open dagen van middelbare scholen op zaterdagen plaatsvinden, zullen de Onder 12 teams vooral op zondagochtend competitie spelen.

Trainingen
We verwachten dat alle teams 1 x per 2 weken in de zaal kunnen trainen. In de week dat er niet in de zaal getraind wordt, kan er meegedaan worden aan een balkentraining op de club (buiten).
Bij de balkentraining en de clinics zijn er clubtrainers aanwezig. Voor de trainingen in de zaal moeten de teams zelf een trainer regelen. Dat kan een ouder zijn of een jeugdtrainer.

Clinic
Voorafgaand aan de start van het seizoen zullen we weer in het weekend clinics organiseren. Meer informatie hierover volgt nog.

Kosten
Aan zaalhockey zijn kosten verbonden. Op dit moment zijn de exacte kosten nog niet bekend. Deze hangen af van het aantal trainingsuren dat we van de KNHB en de Gemeente Amsterdam toegezegd krijgen en het totaal aantal spelers dat zich voor de zaalcompetitie aanmeldt. Onze voorlopige inschatting is dat de kosten maximaal 75 euro per deelnemende speler bedragen. Dit bedrag dekt de kosten voor de KNHB, de zaalhuur en het materiaal. De kosten zullen via automatische incasso worden afgeschreven. De kosten voor een trainer - die door het team zelf geregeld moet worden - zijn niet inbegrepen in het bedrag dat je aan de club betaalt.

Materialen
Voor zaalhockey heb je een zaalhockeystick, zaalschoenen en een handschoen nodig. Deze kun je bijvoorbeeld aanschaffen via onze kledingpartner hockeygear.eu.

Meer informatie
Wij zullen de teammanagers binnenkort een mail sturen met aanvullende informatie. Mocht je nu al een vraag hebben, dan kan je die stellen via [email protected].

Wij kijken uit naar een mooi zaalseizoen, maar voor nu wensen we iedereen veel succes en plezier op het veld.

Groet,
Zaalcommissie
 
16-9-2022 Winterhockey