header foto
 

Aanmelden zaalcompetitie

20-9-2021 Alle E8-tallen, junioren- en seniorenteams kunnen ook deze winter weer meedoen aan de zaalcompetitie.

Voor aanstaande vrijdag (24 september) moeten wij de teams die dit willen bij de KNHB inschrijven. Daarom willen wij de teammanagers vragen een inventarisatie te doen binnen het team en vervolgens door te geven of het desbetreffende team mee wil doen. Teammanagers kunnen dit doorgeven via [email protected]

Let op: wanneer we een team uiteindelijk moeten terugtrekken, betalen we als vereniging een boete. Denk dus goed na over deelname.

Aantal spelers per team
Omdat de teams in de zaal met 6 personen (inclusief keeper) in het veld staan, is het geen verplichting om een team van 15 spelers in te schrijven. Houd er wel rekening mee, dat er voldoende wisselspelers zijn. Er mogen maximaal 6 wisselspelers op de bank zitten, dus als alle veldspelers ook met de zaalcompetitie mee willen doen, dan moet iedereen 1x een zaalwedstrijd overslaan.

Zaalcapaciteit & training
Net als in eerdere jaren is de zaalcapaciteit in Amsterdam schaars. Wij zijn afhankelijk van de toedeling door de KNHB en kunnen daarnaast soms nog een beperkt aantal extra zaaluren regelen. Dit betekent dat de meeste teams 1x in de week op het veld zullen trainen in de vorm van een balkentraining. Afhankelijk van de verkregen zaaluren zullen we zoveel mogelijk teams ook de gelegenheid geven af en toe in de zaal te trainen. Voorafgaand aan de zaalcompetitie willen we op zondag 28 november zoveel mogelijk teams alvast de gelegenheid geven om even in de zaal te hockeyen. In welke vorm dit zal zijn, zal later worden gecommuniceerd.
 
Competitie
De competitiedata voor het seizoen 2021 - 2022 zijn als volgt:
December: 5*, 11/12, 18/19
Januari: 8/9, 15/16, 22/23, 29/30
Februari: 5/6, 12/13, 19/20
* alleen in de ochtend

Teams komen niet alle weekenden in actie. Op een aantal speeldagen wordt 2x een wedstrijd van 30 minuten gespeeld. De KNHB maakt het speelschema op 19 november bekend en zo spoedig mogelijk daarna wordt het aan de deelnemende teams gecommuniceerd. De seniorenteams spelen op zondag, de A/B/C junioren op zaterdag of zondag, de D junioren op zondag (in verband met de open dagen van de middelbare scholen) en de E8-tallen op zaterdag.

Kosten
Aan deelname aan de zaalcompetitie zijn extra kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan de KNHB bijdrage, kosten van trainers, materiaal en extra ingekochte zaaluren. Helaas kunnen we de hoogte van de kosten voor dit seizoen nog niet exact aangeven, omdat dit onder andere afhankelijk is van extra ingekochte zaaluren, trainingsuren en het aantal deelnemers. Ter indicatie houden we nu een bedrag van 100 euro per speler aan, maar dit kan dus nog enigszins wijzigen.

Zodra we meer informatie ontvangen, geven we het aan jullie door. We hopen op een mooi zaalhockeyseizoen!

Met vriendelijke groet,
De zaalhockeycommissie
 
20-9-2021 Winterhockey