header foto
 

Caland hockey - Calandlyceum

19-2 Nieuws

Zit jij in groep 7 of 8 en wil jij straks school combineren met je favoriete sport?

Op verzoek van het Calandlyceum plaatsen wij het volgende bericht met betrekking tot het nieuwe Caland hockey.

CALAND HOCKEY

Wil jij school combineren met sport en vooral Hockey dan is het Calandlyceum de school waar je wilt zijn. Vanaf augustus 2021 start het Calandlyceum Caland Hockey!

 

Het Calandlyceum is één van de eerste topsporttalentscholen in Nederland en maakt al bijna 30 jaar de combinatie Topsport en Onderwijs mogelijk. Topsport Amsterdam en Ajax zijn onder andere belangrijke partners en al ruim tien jaar lang organiseert het Calandlyceum Basketball lessen onder schooltijd voor sporters met een grote motivatie, lerend vermogen en potentie voor de beoefening van de sport op een hoog niveau.

 

Aankomend schooljaar gaat het Calandlyceum de (topsport)structuur uitbreiden door het aanbieden van meer specifieke sporten. Hockey is er daar één van en wellicht is dit wel het school traject dat jij wilt volgen.

 

Hoe werkt het met Sport?

Iedere ochtend heb je tot 10:00 uur (sport)activiteiten. Twee keer per week ga je met de Hockeytrainer tussen 08:30 en 10:00 het veld op of de hal in en werk je aan al jouw Hockey-vaardigheden. Eén keer per week heb je (sport)les met de hele klas waar onder andere mentale vaardigheden, voedingslessen, gezondheidslessen en andere sporten worden aangeboden. Bij de vierde (sport)activiteit krijg jij trainingen aangeboden op basis van jouw (biologische)leeftijd. Het vijfde ochtend moment is mentor/studieles waar jij o.a. samen met medeleerlingen en jouw mentor gaat plannen en bespreekt hoe het met je gaat.

 

En school?

Na de (sport)ochtend start het rooster iedere dag om 10:20 en duurt tot 13:45. In deze tijd zitten alle verplichte vakken, maar wel enigszins compact gemaakt en toch met dezelfde eindtermen als de regulierklassen. Dit betekent dat de docenten voornamelijk het essententiele aanbieden, dat je in de klas efficiƫnt moet werken en dat jij gedisciplineerd met het schoolwerk omgaat. Van 14:00 tot 15:30 starten de verrijkingslessen en ondersteuningslessen. Dit programma is afhankelijk van de wensen, behoeften en dat wat echt nodig is.

 

Lijkt jou dit wat?

Sluit dan op vrijdag 19 februari 2021 om 19:00 aan bij de informatiebijeenkomst.  Klik hier om deel te nemen aan de bijeenkomst.

Zit je nu al met prangende vragen? Mail [email protected]

 

 
19-2-2021 Algemeen Bijlage