header foto
 

Start van het hockeyseizoen

3-9-2013 Nieuws

Beste leden en ouders,


Het nieuwe hockey seizoen is begonnen met trainingen en oefenwedstrijden en komend weekend starten ook de competitiewedstrijden. Een belangrijk moment waar ik graag even bij stil sta.


Dit seizoen starten we met maar liefst 836 leden, 66 jeugdteams, Heren 1 in de 3e klasse, voor het eerst een Dames 1 team en trimhockey op de maandag- en woensdagavonden. Ook hebben we in september en oktober tijdelijk gasten op de donderdagavond, de Heren en Dames 1 van VVV.


Deze groei van onze club in 3 jaar tijd is enorm, we zijn nu in landelijk perspectief een middelgrote hockeyclub. De noodzaak om onze voorzieningen en organisatie daarop aan te passen is dan ook groot. Het goede nieuws is dat een eigen clubhuis heel dichtbij is. Nog deze maand zal het stadsdeel de fundering van het clubhuis aanleggen. Onze intentie is om al op 1 oktober te starten met de bouw van het clubhuis. Binnenkort horen jullie daar meer over.


Om onze groei en activiteiten in goede banen te leiden hebben een aantal commissies heel veel voorbereidend werk verricht en hebben alle ouders zich ingezet. Na de witte rook sessies en de vele workshops kent iedereen zijn rol en wat die inhoudt. Bezoek en gebruik onze websites goed en hou je mail goed in de gaten, ook de komende tijd staat er veel te gebeuren en zullen we ook weer beroep op jullie doen.


Een voorbeeld daarvan is de vorming van een commissie rond sportiviteit en respect. Als eerste actie hebben alle teammanagers een instructie ontvangen met zeven aandachtspunten en praktische tips opgesteld door de KNHB en andere sportbonden. Onze inzet is om hockey te spelen volgens de regels, normen, waarden en etiquette.


Goed nieuws is ook dat het werk aan het nieuwe hockeyveld de afgelopen maanden is afgerond, dit is nu een volwaardig wedstrijdveld. Naar verwachting van het stadsdeel zal ook de verlichting van het veld begin oktober worden ge├»nstalleerd. Nu de dagen korter worden is dat van groot belang. We hebben de capaciteit in de avonden echt nodig.  


Afgelopen dagen heeft iedereen op IJburg een brief van het stadsdeel ontvangen met een enquete over parkeren voor bezoekende sportclubs in en nabij het Diemerpark. De drie opties waaruit gekozen kan worden zijn niet in een algemene ledenvergadering besproken. Het bestuur van AHC IJburg geeft om die reden geen stemadvies.


Wij zijn trots op onze club, trots op waar we na drie jaar staan, trots op alle leden, commissies en ouders en kijken uit naar het nieuwe seizoen met een eigen clubhuis en heel veel hockey. Wij wensen jullie dan ook allemaal een heel sportief en gezellig jaar.


Mundi van Embden

Voorzitter AHC IJburg


 
3-9-2013 Bestuur