header foto
 

OPROEP AAN ONZE LEDEN

16-3-2013

Urgentie bestemmingsplan Sportpark Diemerpark


Op 14 maart j.l. hebben de wethouders Reuten en Van Spijk een kleine persconferentie gehouden omtrent parkeerplaatsen ten behoeven van bezoekers van AHC IJburg en AFC IJburg.

De parkeerproblematiek is een integraal onderdeel van het bestemmingsplan voor het Diemerpark. Op 26 maart staat Parkeren in het Diemerpark op de agenda van de commissie Openbare Ruimte en Financiƫn. In april zal de deelraad hier formeel over besluiten.


Graag lichten we jullie in over de status en onze acties.


Status

In het bestemmingsplan worden een aantal zaken geregeld. Het gaat hierbij om de velden (uitbreiding naar 3 velden), een eigen clubhuis, veld verlichting en een parkeervoorziening.

Nu is het zo, dat wanneer er geen overeenstemming kan worden bereikt op één onderdeel van het plan, het hele bestemmingsplan van tafel is.

Met andere woorden, wanneer het voorstel van het DB met betrekking tot de aanleg van een bescheiden parkeerplaats nabij de velden niet wordt goedgekeurd, dan komt er dus ook niet een derde veld, geen verlichting bij het tweede veld en ook geen eigen clubhuis binnen afzienbare tijd. De uiterste consequentie zou kunnen zijn dat de bestaande velden moeten verdwijnen.


Nu is er een belangenvereniging die ernstig bezwaar maakt tegen een parkeervoorziening in het park. Dat is hun goed recht.

Dit pakt echter voor ons zeer nadelig uit. Een direct gevolg is namelijk dat er blijvende onzekerheid is gecreĆ«erd over het integrale bestemmingsplan. Aangezien we op onzekerheid geen definitief clubhuis kunnen begroten, zijn we genoodzaakt geweest om eerst te kiezen voor een tijdelijk clubhuis. De kosten: (zoals we die in de ALV met leden hebben gedeeld) € 90.000,00.

De vergunningsaanvraag wordt nu voorbereid.


Ondertussen groeit onze wachtlijst gestaag door en kunnen we het tweede veld slechts beperkt gebruiken ivm het gebrek aan verlichting. 


Onze insteek

Het bestuur en de bouwcie van AHC IJburg overleggen veelvuldig met het stadsdeel, AFC IJburg en diverse belangenverenigingen.

In de formele en informele gesprekken hebben we ons altijd gericht op extra velden (met verlichting) en een eigen clubhuis. Het parkeer issue vonden we minder burgent. Onze focus is dus altijd geweest om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te kunnen laten hockeyen in een prettige en sfeervolle omgeving. Natuurlijk vinden wij gastvrijheid naar bezoekers en goede bereikbaarheid voor minder validen ook belangrijk.


Op dit moment is het bestuur van AHC IJburg samen met AFC IJburg bezig een brief op te stellen aan het DB en met name aan de fracties  van alle politieke partijen van Stadsdeel Oost.  Hierbij benadrukken we de urgentie van onze beider situatie en vragen we steun voor het voorstel van het DB. Nogmaals, niet alleen om de parkeerplaats, maar juist omdat het hele sportpark op het spel staat. 


Tevens maken we afspraken om met alle fracties te spreken voorafgaand aan de belangrijke vergadering van de Raadscommissie op 26 maart.

Voor deze commissie vergadering hebben we spreektijd aangevraagd.


Wat kunnen jullie doen?

Het is belangrijk om de raadsleden op 26 maart te laten zien en beleven voor wie we aan het vechten zijn. We roepen dan ook alle leden (jong & oud) op om die avond aanwezig te zijn op het Stadsdeel Oost. Trek dus je AHC-shirt, Trui en/of jas aan en kom naar de commissievergadering. De vergadering start om 20.00 uur en hier (http://oost.notudoc.nl/cgi-bin/agenda.cgi/action=view/id=2329) zijn de stukken te vinden.


NB: mocht je nog geen trui en/of jack hebben van AHC IJburg; deze zijn tijdens het feest ter ere van ons 3-jarig bestaan op 24 maart aan te schaffen.

 
16-3-2013 Bestuur Bijlage