header foto
 

Hockeyen, in het veld en rond het veld.

23-11-2012 Nieuws Hoi allemaal, dit bericht wordt OOK aan iedereen gestuurd lees het even door en doe er je voordeel mee, ook als je geen coach of spelleider bent.

Afgelopen week kregen we onderstaande bericht van de KNHB over spelleiding. Neem het ter harte en doe er je voordeel mee.

"Veel wedstrijden worden - gelukkig - op een plezierige en kundige wijze geleid, maar er blijven toch nog zaken, die voor verbetering vatbaar zijn.
* Van 3F tot en met 8D is er sprake van spelleiders en géén scheidsrechters.
* Dat betekent, dat er niet alleen gefloten wordt voor overtredingen, maar dat er vooral aandacht is voor uitleg aan en ondersteuning van de beide teams, óók bij de 8-tallen.
* Spelleiding heeft een geleidelijke opbouw: bij de 3F wordt voor alleen voor simpele basisovertredingen gefloten. Naarmate de teams naar 6- en 8-tal "groeien" wordt er voor steeds meer verschillende overtredingen gefloten. Dit om de overgang naar de 11D niet al te abrupt te maken.
* Grote uitslagen - denk aan meer dan 7 á 8 doelpunten - vinden wij niet acceptabel. Daarvoor hebben wij dan ook een speciale flyer bijgevoegd met tips voor de spelleider én de teambegeleider.
* In de flyer wordt ook aandacht besteed aan contraproductieve maatregelen, die helaas erg populair zijn. Neem hier alsjeblieft nota van."

De documenten staan op de site onder documenten, wel even inloogen.

Succes zaterdag en vergeet Heren 1 zondag niet.
 
23-11-2012 Technische Commissie