header foto
 

Clinic spelleiding 27 oktober, spelleiders, coaches en ouders F, E en D8

14-10-2012 Nieuws

Na een groot aantal verzoeken om begeleiding en tips voor het goed begeleiden van de wedstrijden van onze kinderen, maar ook om jullie te helpen wedstrijden leuk en leerzaam te houden voor alle partijen, kunnen we jullie een spelleider clinic aanbieden, die heel zinvol is voor alle spelleiders en coaches, maar ook voor andere betrokken ouders. 

 

Hockey moet leuk zijn. Dat is en blijft het, als de teams uitgedaagd worden, zodat er wat te leren valt en de spelers kunnen blijven groeien. Bij uitslagen als 8-0, 16-0 en erger is dat niet meer het geval, niet voor de winnende en niet voor de verliezende partij. Hoe kunnen we zo’n wedstrijd toch nog leuk en leerzaam houden?

 

De spelleiding vormt samen met de coach een team, om specifieke zaken van het spel te verbeteren. Hoe kunnen coach en spelleider afspraken maken over hoe hier in de wedstrijden op te sturen? Ook de ouders langs de kant van het veld hebben hun invloed op het spel. Dat kan reuze positief zijn, maar ook heel vervelend worden. Hoe leiden we dit in goede banen?

 

Deze zaken komen aan bod in de clinic, die wordt georganiseerd op zaterdag 27 oktober, start om 10:00u. afronding 12:00u.. We moeten helaas gebruik maken van deze vakantie zaterdag, omdat ons veld overbezet is en er in de reguliere weken geen gaatje beschikbaar is om de clinic goed op te zetten.

 

Anneke Tromp van de KNHB zal de clinic verzorgen, die als volgt is opgebouwd:

 

1.   Inleiding van ongeveer een half uur

2.   Wedstrijd tussen 2 teams die ongelijk in sterkte zijn. Anneke zal tijdens de wedstrijd laten zien hoe daar het best mee omgegaan kan worden en natuurlijk ook alle andere aspecten van het spel-leiden voor het voetlicht brengen.

3.   Na de wedstrijd is er nog tijd voor het stellen van specifieke vragen.

 

Om een beeld te krijgen van wat dit op kan leveren, verwijzen we graag naar het bijgaande verslag van een clinic die Anneke eerder gegeven heeft.

 

Alle coaches en spelleiders van de F, E en D lijn worden verwacht, maar ook ouders zijn van harte welkom. Heb je interesse om er bij te zijn, geef dit door aan de spelleider of coach van je team, of aan de lijnvertegenwoordiger. 

 

We kijken uit naar jullie komst!

 
14-10-2012 Technische Commissie Bijlage