header foto
 

Start tweede seizoenshelft – bericht van het bestuur

4-3-2018 Nieuws

Beste leden van AHC IJburg,


Terwijl we dit schrijven is het buiten -8 en waait het hard. De gevoelstemperatuur is dan ook nog veel lager. Toch is de lente dichtbij en gaan we snel weer de velden op. Daaraan voorafgaand willen wij graag aandacht vragen voor het volgende:


Lenteborrel – 10 maart

We starten het seizoen met een leuke lenteborrel op zaterdag 10 maart vanaf 16.00 uur. De evenementencommissie heeft de schouders er flink onder gezet. Er is muziek, een springkussen, een loterij met leuke prijzen en op alle velden wordt er gehockeyd. Ben je erbij? Wij zijn er in ieder geval.


Zaalhockey

Bijna 80 teams hebben afgelopen winter aan de zaalcompetitie meegedaan. Een absoluut clubrecord en dan te bedenken dat de zaalcapaciteit in Amsterdam minimaal is. In januari waaide met de storm zelfs de blaashal op het Zeeburgeiland weg. Wij willen de vrijwilligers en de hoofdtrainers enorm bedanken voor de organisatie. Met een Kidspower clinic aan de start, een toernooi in de vakantie en balkentraining op de velden hebben jullie waargemaakt waar onze club voor staat: dat alle leden mee kunnen doen. Chapeau!


Instructieavonden en opleidingen

Gelijk in de eerste week zijn er al instructieavonden voor trainers. Ook staan er weer spelregelavonden gepland. Let dus op, kijk op onze website en begin het seizoen goed! Vanaf de C is een scheidsrechterdiploma verplicht. Voor sommige leden de laatste kans.


Paastoernooi B&C

Op 1 april is er weer het eigen Paastoernooi voor de B&C-teams. Ben er snel bij en schrijf je met een team in. De teammanagers hebben alle informatie. Het toernooi wordt door eigen leden georganiseerd. Daar zijn we enorm trots op!


ALV – 25 april

Op 25 april zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd voor onze algemene ledenvergadering. Op de agenda staan o.a. de begroting voor het nieuwe seizoen, bestuurswisselingen en informatie over de toekomst van onze club.

Maarten de Groot zal afscheid nemen en het bestuur zal Livvy Aarnoudse voordragen als bestuurslid voor de jeugd. De keuze voor Livvy is na een open en uitgebreide sollicitatieprocedure tot stand gekomen. In voorbereiding op een aankomende bestuurswissel zijn wij ook op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Ook hebben we de afgelopen maanden intensief samengewerkt met de gemeente om uitzicht te krijgen op uitbreiding van onze veldcapaciteit conform de sportnorm die voor onze wijk geldt. Op de ALV delen we dan ook informatie over mogelijke uitbreiding van het sportpark, andere mogelijkheden voor hockey in de buurt en het integreren van onze Zojeco spelers in de zaterdagcompetitie.


Rookvrije vereniging

Ook hebben we overleg gevoerd met de gemeente over ons streven om een rookvrije vereniging te worden. Onze eerste stap zal zijn dat op alle dagen dat de jeugd speelt er niet gerookt mag worden op onze vereniging. Meer informatie zal binnenkort worden gedeeld.


Vertrouwenspersonen

Na het vormen van de commissies Tucht en Sportiviteit & Respect hebben we na een zorgvuldige procedure ook een tweetal vertrouwenspersonen aangesteld. Wij willen graag een open vereniging zijn, waar je altijd terecht kan bij je teammanager en het bestuur. Maar er kunnen ook zaken zijn die je liever in alle vertrouwen terugkoppelt aan de club. Denk daarbij aan bijvoorbeeld pesten, discriminatie of intimidatie.


Pak nu vooral even je agenda en kijk goed wat er de komende tijd voor jou georganiseerd wordt. Nu het ijs smelt, gaat op de club de vaart er gelijk in! Vergeet ook niet samen met je team eens te kijken of er leuke toernooien zijn voor jullie. Voor de leukste toernooien straks in mei en juni, moet je er nu snel bij zijn.

Wij wensen jullie het komend voorjaar heel veel hockey- en verenigingsplezier toe.   


Het bestuur van AHC IJburg

Josine, Frank, Maarten, Evelien, Karlijn, Iwan en Evert Jan

 

 

 

 

 

 
4-3-2018 Bestuur