header foto
 

Even voorstellen: Jorik Smit

16-8-2017 Nieuws

Jorik is onze nieuwe trainer/coach Heren 1. Om hem wat beter te leren kennen, hebben we hem een paar vragen gesteld.


Wat doe je in het dagelijks leven? 

Naast mijn werk bij Paramount Pictures heb ik 2 gezellige koters van 3 & 5, vind ik het leuk om zelf te sporten en zou ik in de toekomst graag nog een keer van de Oostkust naar Westkust door de Franse & Spaanse Pyrenee├źn fietsen.


Hoe ben je bij AHC IJburg terecht gekomen? 

Het lijkt mij leuk om bij zo'n jonge club in de 4e klasse te beginnen. Aangezien ik zelf in Amsterdam Oost woon en graag training geef/coach was de keuze voor IJburg snel gemaakt.


Hockey je zelf ook? 

Ik hockey al een tijd niet meer omdat mijn knie dat niet toestaat. Wel heb ik nadat ik zelf gestopt ben met spelen en een paar jaar niks met hockey gedaan heb 3 jaar met plezier training gegeven bij Athena Dames 1.


Wat is je leukste/beste hockey ervaring tot nu toe? 

Zelf heb ik bijna altijd bij Amstelveen H1 gespeeld. Wij speelden altijd wel ergens om, was het niet voor promotie uit de 1e klasse dan was het wel tegen degradatie uit de Overgangsklasse. Mijn mooiste ervaring was een kampioenswedstrijd op Leiden waar we in een spannende thriller op de laatste speeldag ten koste van Leiden promotie veilig stelden. Daarnaast heb ik een jaartje in de Franse Hoofdklasse bij FC Lyon gespeeld, dit was ook een jaar vol leuke ervaringen.


Wat wil je bereiken met Heren 1? 

Bij Heren 1 hoop ik met deze jonge leuke groep zo snel mogelijk mee te doen voor promotie uit de 4e Klasse. Ik zou het mooi vinden als we dit kunnen bereiken door leuk en verzorgd hockey en met steun en aanmoedigingen van de hele club!


Heb je nuttige tips voor onze jeugdleden?

Ga vooral lekker veel hockeyen, ook naast de gewone trainingen! Probeer beter te worden waar je nog niet zo goed in bent maar oefen ook zeker wat je al goed kan. Kom ook gezellig op de Zondag kijken en neem vriendjes/vriendinnetjes mee zodat je dan nog lekker wat kunt spelen!


 
16-8-2017 Technische Commissie