Agenda
5-10 
Coachgesprekken (oud
12-10 
Hockeykamp
Hele agenda
Inloggen
App
iOS app Android app
Vandaag jarig
Chaima Amozlouf
Quinne Bellaart
Tom de Haas
Michael Idema
Iza Muller
Alex Serra
Handige links
Hockey.nl
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Belangrijk Coronamaatregelen
26-8-2020  | 

Coronomaatregelen AHC IJburg

De maatregelen zijn weer aangescherpt en vanaf 29 augustus starten ook weer de eerste ( oefen) wedstrijden. We hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om de club coronaproof te maken en dat kunnen we niet alleen. We hebben jouw hulp ook nodig. Om met elkaar te zorgen dat iedereen weet wat hij of zij moet doen en wat we afspreken staan hier de volgende maatregelen uitgeschreven per activiteit.

Ik wil graag benadrukken dat we dit met z’n allen moeten doen en dat er vrijwilligers zijn die helpen hier op toe te zien. Dus respecteer deze rol en ook de vraag om aan de maatregelen te voldoen. Vanaf 29 augustus hangen er overal posters met de onderstaande maatregelen samengevat en visueel gemaakt.

Maak goede afspraken met je team en met je gastteam zodat het voor iedereen duidelijk is hoe je met elkaar om gaat tijdens deze periode.

Bezoekers van het Sportpark IJburg:

Registratie op de accommodatie

·         Als je het sportpark betreedt dan registreer je via de QR-code op de borden bij de ingang bij de fietsenstalling, tussen de voetbalclub en hockeyclub en in het clubhuis zelf.

·         Deze registratie geldt voor bezoekers, spelers en ouders en iedere keer als je het sportpark betreedt. Dus ook als je gaat trainen

·         Je kan gevraagd worden door vrijwilligers of je je geregistreerd bent. Respect de vraag want we doen het uit zorg en veiligheid.

·         Deze registratieplicht geldt ook voor clubhuizen

·         De gegevens worden uitsluitend bewaard voor een eventueel bron en contact onderzoek van de GGD.

De gegevens worden maximaal 2 weken bewaard conform de AVG regelgeving

Clubhuis

·         In het clubhuis houdt je 1,5 meter afstand van elkaar

·         Er mogen maximaal 10 personen boven de 18 naar binnen

·         Er staat aangeven tot welke afstand je van elkaar kunt bestellen, blijf achter deze lijnen

·         Je gebruikt alleen het clubhuis om eten of drinken te bestellen. Niet om te verblijven!

·         Er zijn looplijnen aangeven en volg deze lijnen

·         Desinfecteer altijd je handen als je het clubhuis betreedt

·         Na bestelling aan de bar, ga je naar buiten. Staan is in het clubhuis is niet toegestaan. Probeer bestellen aan de bar zoveel mogelijk door 1 persoon van het team te doen en ga zeker niet met meerdere personen bestellen. 

·         Als de spelers met het team wat gaat drinken minimaliseren het aantal ouders, hoe vervelend ook maar als alle ouders binnen zijn is het moeilijk 1,5 meter afstand te bewaren

·         De barmedewerkers zien hier ook op toe. Zij kunnen de aanwezigen aanspreken of verzoeken het clubhuis te verlaten als het te druk wordt. Het gaat om ieders veiligheid.

·         Gebruik douche, dat kan mits de je 1,5 meter afstand bewaard

·         Voorbesprekingen kunnen alleen op plaatsen waar voldoende ruimte is om 1,5m afstand te houden; dus niet in de kleedkamers waar anderen gebruik van maken. Doe de bespreking bij voorkeur buiten in het park of terras. 

 

Trainingen

·         Ouders halen en brengen de kinderen en verlaten het park ( net als voor de zomer)

·         Zorg ervoor dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. De doorgang bij veld 2 is krap, houd daar rekening mee!

·         Ook tijdens de training wordt het clubhuis gebruikt om eten en drinken te kopen. Je blijft niet hangen. ( zie regels clubhuis)

Hoe gaan we met elkaar om?

·         Aanmoedigen langs de lijn kan natuurlijk met 1,5 meter afstand tenzij je uit een gezin komt.

·         Vrijwilligers van AHC IJburg zien hier op toe. Mocht je aangesproken worden als de maatregelen niet nageleefd wordt behandel dit verzoek met respect. We doen dit uit zorg en veiligheid voor elkaar en de spelers.

·         Normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd of training toegestaan voor alle leeftijden.

·         Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de wedstrijd of training dient direct weer de 1,5 meter afstand tot elkaar te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de dug-out, in de kleedkamer

·         Begeleiding houdt 1,5 meter afstand tot elkaar en tot leden van vanaf 13 jaar.

·         We beperken als begeleiding fysiek contact met deelnemers t/m 12 jaar tot wat noodzakelijk is en houden bij deze leeftijdsgroep zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

·         Met trainingen de kinderen halen en brengen en dan het terrein verlaten

·         Ook na de training direct het sportpark verlaten

·         Alle spelers gebruiken een eigen bidon

 

Klachten

·         Als je klachten hebt dan blijf je thuis!

·         TERUG VAN VAKANTIE ORANJE/ROOD GEBIED -> ZELF QUARANTAINE

Iedereen boven de 12 jaar oud die de afgelopen weken in een oranje/rood gebied is geweest, krijgt het dringende advies om 14 dagen in zelf-quarantaine te gaan, óók wanneer je geen klachten hebt, en ook na een negatieve test. Dit betekent dat je gedurende deze zelf-quarantaineperiode niet op AHC IJburg mag komen, geen afspraken met je team of teamgenoten kan maken en dus zeker niet kan komen trainen of spelen. 

·         leden zijn verplicht om 24 uur voorafgaand de clubactiviteit (training, wedstrijd, bijeenkomst of evenement) klachtenvrij te zijn van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging.

·         Leden zijn verplicht thuis te blijven als het lid in quarantaine is omdat het direct contact heeft gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld. Maak hiervan melding bij de teammanager/ coach en bestuurder TC.

·         Leden die tijdens een clubactiviteit ziek worden dienen direct naar huis te gaan. Dit gaat uiteraard in overleg met ouders (indien van toepassing). Maak hiervan melding bij bestuursverantwoordelijke. 

Positieve coronatest binnen een team

·         Bij een positieve coronatest binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team.

·         In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team een of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld.

·         Kom je als team onverhoopt in de problemen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

 

Ondanks alle bovenstaande maatregelen wensen we iedereen veel hockeyplezier toe! En blijf gezond!

 

Namens het bestuur, alle vrijwilligers en trainers

 


terug naar vorige scherm